wandelen in de auvergne

                                                       overnachten bij nederlanders in de cantal


Wij hebben voor u verschillende prachtige wandelingen samengesteld met nederlandse beschrijving en in een gpx-bestand, zodat de wandelingen geschikt zijn voor uw GPS of telefoon.Tevens hebben wij enkele wandelingen uitgezet vanaf ons huis. Een kleine wandeling voor of na het eten of tussen het lezen van een mooi boek in onze tuin, of een wat langere wandeling zonder dat u de auto nodig heeft.  Wandelen kan op alle niveaus van vrij eenvoudig tot pittige bergwandelingen.                          

De Cantal is één van de departementen van de provincie Auvergne en is van oorsprong vulkanisch. De overblijfselen van deze miljoenen jaren oude vulkanen zijn nog overal in het landschap terug te vinden, waaronder de toppen van de Plomb du Cantal (1855 m) en de Puy Mary (1787 m). Vanuit het hart van de oude vulkaan zijn lieflijke dalen ontstaan met bergstroompjes, watervallen, en weilanden die rijk zijn aan bloemen De flora is zeer rijk met meer dan 2000 soorten planten. Ook de fauna is erg gevarieerd met hert, moeflon, ree, gems, marmot, arend, rode en zwarte wouw.Het gebied rond onze chambre d'hôtes is een waar wandelparadijs. 

Hieronder vind u enkele voorbeelden van mooie wandelingen bij ons in de buurt, maar we hebben nog veel meer andere wandelingen met verschillende lengtes en hoogteverschillen.

 

Le Plomb du Cantal

Een wandeling die 10 autominuten van ons huis begint. Deze wandeling gaat naar de hoogste berg in de Cantal 1855m.

hij is 7,5 km lang , duur 3h30. Schitterende uitzichten.

 

Fours de Peyre-Arse

na 20 minuten rijden kom je bij de Grand site du puy mary, op het onderste en bovenste filmpje zie je een impressie van dit uniek wandelgebied. Het is een wandeling van 5h30 met 350m hoogteverschil, prachtig.

 

Puy Secheuse

deze wandeling is mogenlijk vanaf ons huis, 700m hoogteverschil, heel de dag.Je komt langs een grot troglodytique

 

Chazes haut

film rechts in het midden.2h 45. Je gaat langs de Puy Griou,Deze rotsblokken hebben een heel speciaal hol geluid.

 

Cabrespine

een wandeling van 5h30 , voor de echte bergwandelliefhebbers is dit een toppertje,heel divers, met prachtige

uitzichten.

 

Bonnevie de Saint Antoine

deze wandeling begint vanaf Murat een village mediavale, 5 minuten van ons huis.Een kleine sympatieke wandeling van 2 uur.

 

Vallée de l'impradine

film links in het midden , een rustige wandeling met mooie uitzichten en bloemen,2H

 

Wij hebben heel goed contact met John en Maja. Ze hebben een fantastische plek in de Correze met heel veel wandelmogelijkheden. Dit is de website:  www.lescavaleries.com. Mocht u geinteresseerd zijn in een combiwandelvakantie zodat u kunt profiteren van de hoogtepunten van de Correze en de Cantal, laat het ons maar weten,                  grangedelabastide15300@orange.fr


                                    bed en breakfast frankrijk nederlandse eigenaren